Sunday, 20 July 2014

PANAS!!! RESTORAN A&W AKAN DITUTUP!

Berita kurang baik kepada kita semua pagi ini apabila ada laporan menyebut yang restoran penuh memori dan ikonik di Petaling Jaya, A&W yang turut dilengkapi khidmat pandu lalu akan ditutup pada Disember 2014 ini.
Seperti dilaporkan Hype.my hari ini, penutupan cawangan A&W di Petaling Jaya ini adalah sebahagian daripada pengurusan semula restoran makanan segera ini yang akan melibat penutupan 33 lagi cawangan di seluruh Malaysia dan juga Thailand.
"The A&W franchise was brought into Malaysia in 1963 by Mr and Mrs Lie Boff from USA. The Lie Boff family opened their first outlet in Jalan Tuanku Abdul Rahman making it the first fast food outlet in Malaysia. This was followed in 1965 with the first drive-in restaurant in Petaling Jaya. In 2001, A&W Malaysia was bought over by KUB Malaysia Sdn Bhd and in 2008, embarked on an aggressive expansion drive to revamp and expand its reach."
Laporan The Edge pula menyebut yang penutupan restoran A&W Petaling Jaya ini akan memberikan peluang kepada pembangun untuk membangunkan projek bangunan bernilai RM263 juta di kawasan itu menjelang tahun hadapan.
Kami pasti restoran ini banyak menyimpan memori zaman kanak kanak kita semua yang sering berkunjung ke sini suatu ketika dahulu untuk menikmati waffles dan root beer float. Kalau penutupan ini diteruskan, ambil masa anda sehingga Disember untuk kembali ke sana buat kali terakhir.
Baca laporan penuh di Hype.my — The Iconic A&W Drive-In To Close Down By December.


ADABI KELUARKAN "TELUR" INSTANT??



Mesti korang selalu gunakan produk ADABI dalam masakan kan? baru-baru ni admin lihat di television ada iklan TELUR ADABI, dan agak terkejut TELUR PUN NAK INSTANT? Tapi difikir-fikirkan balik ia amat berguna kalau nak travel.. tak perlu bawak 1 papan telur dalam flight hehe..

Ada tiga jenis seperti di bawah ni ;)





Thursday, 17 July 2014

jobandcash.com tipu!

assalamualaiikum 


 siapa pernah dengar theweeklypay.com, stayreward.com dan jobandcash.com??

ia memerlukan kita promote 1 link. jika ada yang klik earning kita akan naik 10usd.. gila beb! 10 usd dengan sekali klik? siapa tak nak kan.. mestilah berduyun-duyun yang register. korang tak tau yang sebenarye.. diorang hanya generate trafik secara percuma. bila korang nak cash out korang kena complatekan 1 servey. pastu korang klik lar click here to open servey kan?
bila korang start jawab servey macam nie..kena jawab dalam 3-4 soalan..


diakhirnya ia akan keluar seperti ini. kamu kena isi no telefon.

 bila kamu tekan continue kamu akan dapat nie
kalau kamu teruskan juga. system akan potong kredit kamu. pelbagai cara ia kan potong. antaranya mula-mula ON terus potong credit. cara ke dua bila ON tak potong tapi akan potong pada minggu berikutnya. cara ke tiga setiap sekali system hantar masej kepada telefon kamu ia kan potong credit kamu. satu masej tu dah lar dalam rm3. dalam seminggu bukan satu masej. ada juga cara keempat ia akan potong credit kamu ketika kamu nak STOP.. 

okew sekarang kamu boleh lihat macam mana ia menipu duit kamu.. 
mesti ada yang cakap. ala rm3 seminggu je kot.. kita dapat 300 usd.. cer convert dalm rm.. mau shoping 30hari tanpa henti.. hehehe.. tapi sebenarnya servey tu walau berkali2 kau jawab. ia akan fail. sedangkan yang kamu ON tadi dah start langan secara automatik.kalau kamu tak percaya cuba baca T&C kat atas tue..

 mungkin pada yang baru nak berjinak dengan payperclick nie tak pernah lagi tengok  laman eb seperti ini. untuk pengetahuan anda lar kan.. sebenarya setakat yang saya jumpa dah ada 4-5 laman web sebiji macam ni. cuma tukar nama je.. wall dia sama je..

ayat pemanis kat atas nie memang ia tak kan tinggal.. hehe.. 
kalau kamu perasan lar.. tak de pown ia suruh buat pengesahan akaun kan.. bermakna boleh wat banyak2 akaun lar.. betol tak.. okew lar.. nie saya berkongsi sekadar pengalaman saya.. saya tak nak korang kena tipu. dah lar kredit tinggal sikit.. skali ia potong.. menyesal tak sudah.. kalau ada yang pernah cash out.. boleh inform kat saya ye.. :)





Monday, 14 July 2014

Tulisan Neelofa Ini Pasti Buatkan Anda Mahu Memakai Tudung Saat Ini Juga

Tulisan Neelofa pada setiap hari Ahad di Harian Metro memang sangat menarik untuk dibaca. Berbakat juga sebenarnya Neelofa ini dalam bidang penulisan. Apa yang menarik ialah perkongsian mengenai perkara peribadi yang terjadi kepada dirinya menyebabkan si pembaca merasa rapat dan dekat dengan Neelofa. Seolah-olah Neelofa itu adalah kawan baik/adik/kakak/awek kita. Itu bermakna teknik penulisan Neelofa adalah sangat ‘power’.


Masih bercerita mengenai penghijrahannya pada minggu ini, saya tertarik untuk berkongsi kata-kata yang mampu menjadi perangsang buat muslimah di luar sana yang ingin berhijab tetapi terlalu memikirkan pendapat orang sekeliling. Tulis Neelofa:-

Lofa terbaca satu kata-kata yang buat Lofa sangat tersentuh. “You can’t please everybody, so put God first and let the rest fall in place”. Bila Lofa hayati kata-kata ini, hati terus sayu.
Lofa terfikir selama ini sibuk nak jaga hati orang itu, apa orang ini akan cakap dan sebagainya, tapi Lofa tak terfikir pula kepentingan ‘apa Tuhan akan kata’.
Mulai saat itu, Lofa tahu ini yang terbaik untuk Lofa dan tekad untuk berhijab. Kita tak boleh menutup mulut orang, tapi Lofa nak beri semua orang beri peluang dan sokongan supaya Lofa terus istiqamah dalam apa yang Lofa lakukan.

Menarik bukan? Saya pasti kata-kata ini sedikit sebanyak akan meresap ke dalam hati Muslimah di luar sana yang membacanya. Mungkin akan ada yang terbuka hati untuk menutup aurat selepas membaca kata-kata ikhlas dari Neelofa itu. Menariknya Neelofa juga telah terbang ke Bangkok untuk mencari material membuat baju sendiri. Tak sabar saya nak tengok hasilnya kelak. Pasti bombastik.

Wednesday, 9 July 2014

BAHAYANYA MINUM MINUMAN BERAIS KETIKA BERBUKA PUASA



Dalam bulan puasa ini mesti yang ramai berbuka dengan minuman berais yer dak..? sebenarnya tidak berapa bagus untuk kesihatan. mari baca penjelasan dibawah:


Setelah seharian kita menahan lapar dan dahaga, sudah pasti kita mahu sesuatu yang menyegarkan. Salah satunya adalah dengan mengambil air sejuk. Dengan air sejuk rasanya tubuh akan kembali segar. Tapi, tahukah anda apabila kita berbuka dengan mengambil air sejuk kesihatan kita boleh terganggu. 



Menurut kajian, minum minuman sejuk ketika berbuka puasa boleh menyebabkan kejang pada perut. Selama 14 jam perut dalam keadaan kosong apabila diisi dengan air sejuk, maka perut akan terkejut dan menyebabkan penguncupan. Inilah yang menyebabkan kita terdedah dengan penyakit ulser. 


Selain itu, apabila kita sering mengambil air sejuk, berat badan kita akan bertambah. Mengapa demikian? Kerana air sejuk boleh membekukan lemak yang ada di darah kita. Sehingga menyebabkan peredaran darah tidak lancar. Apabila darah tidak lancar maka proses pembakaran lemak dan metabolisme tubuh akan terganggu. Dan ini boleh menyebabkan badan menjadi gemuk. Ketika kita sudah makan dan mengambil minuman sejuk, maka air sejuk itu boleh menyempitkan usus dan menggangu proses pencernaan. Akibatnya perut boleh menjadi buncit. 


Oleh itu, untuk kita terhindar dari gangguan kesihatan sepanjang berpuasa, alangkah baiknya kita atur pola pemakanan kita. Biasakan ketika berbuka puasa bermula dengan meminum air putih yang tidak sejuk. Lalu kita juga boleh mengambil makanan yang bersifat manis seperti kurma dan manisan. Selepas 5-10 minit, barulah kita boleh mengambil air sejuk kerana keadaan perut sudah stabil.

kredit :detikislam

Sunday, 6 July 2014

PENGEDAR ONEXOX DIPERLUKAN


Ahli dan Dealer ONEXOX
Untuk mejadi ahli ONEXOX, Cuma beli 1 simkad sahaja.
Secara ringkasnya, ONE XOX Sdn Bhd ini adalah sebuah syarikat milik 100% bumiputera yg menawarkan pelan perkhidmatan telekomunikasi sama spt telco2 sediaada seperti Maxis, Celcom, Digi, Tunetalk, Happy dll…
ONE XOX Sdn Bhd : Anak syarikat XOX Com Berhad (Public Listed Company)
Penyedia rangkaian: XOX
Produk (pelan dan perkhidmatan) : ONEXOX
Satu2nya telco yg telus & tiada caj2 tersembunyi
Bagaimana utk menjadi usahawan ONEXOX??
1) Pertama anda perlu jadi pengguna ONEXOX dahulu…. Anda boleh pilih no baru atau anda boleh KEKALKAN NO LAMA.
2) Daftar sebagai SUB-DEALER . PROSES PERMOHONAN MENGAMBIL MASA 1 HARI BEKERJA
Modal pernaigaan dahulu ialah RM290 kini RM278 SAHAJA!


Setelah mendaftar anda akan menerima email/sms ID & password utk 2 back office:-
A. Onesys – Sistem ONEXOX yg anda gunakan utk melihat incentive, hiraki, topup dll…
3) Setelah anda menerima kesemua diatas (termasuk 10 simkad + e-recharge) anda sudah boleh mulakan bisnes ini…
4) Sebagai sub-dealer, SETIAP pengguna yg anda daftarkan, anda akan menerima 10% incentive topup dari nilai topup customer2 anda… Contoh:-
100 user x RM50 (andaian average topup bulanan) = RM5000 x 10% = RM500 incentive anda yg akan dimasukkan ke akaun bank anda setiap 15hb-18hb bulan berikutnya…
5) Setelah anda mempunyai 20 org pengguna anda sudah LAYAK utk melantik sub-dealer/rakaniaga baru dan berpotensi utk menikmati overiding level 2-4 spt dibawah….
Level 1 = 10%
Level 2 = 2%
Level 3 = 2%
Level 4 = 1%
TIDAK TERMASUK UNTUNG RUNCIT E-RECHARGE.
INSENTIF INI BERTERUSAN SELAGI CUSTOMER ANDA MENGGUNAKAN LINE ONEXOX!!!
RINGKASNYA, ANDA HANYA JUAL SEKALI TP PENDAPATAN ANDA BERKALI2 SETIAP KALI MEREKA TOPUP!!!
6) Apabila anda sudah mempunyai 20 org pengguna (termasuk dr UGU) status anda akan bertukar kpd DEALER..
SYARIKAT CUMA MEMERLUKAN 2000 ORG DEALER YG KOMITED SAHAJA….
BERMULANYA KERJAYA ANDA DI ONEXOX!!!
7) Seterusnya apabila anda sudah mempunyai 15 DEALER di Level 1, anda akan DITAWARKAN status AREA DISTRIBUTOR dimana anda berpotensi menjana income 4 angka seminggu tidak termasuk incentive 4 level diatas… Dimana, tugas anda selepas itu hanya SUPPLY SIMKAD kpd sub2 & dealer2 anda dan dealer2 berhampiran.
8) Master Distributor – Achieve yg atas2 dulu,
017-3146997 whatapps / PM / SMS (SYAZWAN)





































APPLICATION ONEXOX

JOM DOWNLOAD APPLICATION ONEXOX DI TELEFON BIMBIT ANDA! APPLICATION INI PENTING BAGI MEMUDAHKAN ANDA UNTUK TRANSFER KREDIT DA KE MA ,...